Exhibition

.

2022

.

Wat gebeurt er als 2 fotografen elkaar bij toeval tegenkomen, aan de praat raken en dan blijkt dat ze een gedeelde passie hebben, namelijk ze nemen allebei hun woonomgeving als uitgangspunt om te fotograferen.


Die woonomgeving is dan ook een uitdaging, beiden wonen aan t IJ in Amsterdam, en daar is genoeg inspiratie te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat het resultaat totaal verschillend is.


Michiel met zijn strakke soms bijna grafische werk, altijd op zoek naar een lijnenspel met een Silhouet om de menselijke maat te benadrukken en Dorte met haar Urban Landscapes, waar de stad wordt gefotografeerd als ware het schilderachtige (natuur) landschappen.


Samen besluiten ze te exposeren. ‘De overkant is hier’  Want daar waar zij zijn is het altijd op z’n mooist… 😉

.

.

.

#Urban Landscapes 01
#Urban Landscapes 02
#Urban Landscapes 03 #sold 1/5
#Urban Landscapes 04 #sold 1/5
#Urban Landscapes 10 #sold 1/5
#Urban Landscapes 11 #sold 1/5
#Urban Landscapes 07
#Urban Landscapes 08
#Urban Landscapes 13 #sold 2/5
#Urban Landscapes 16
#Urban Landscapes 14 en 15
#Urban Landscapes 09
#Urban Landscapes 05
#Urban Landscapes 06 #sold 1/5
#Urban Landscapes 17 #sold 2/5

.

.

2016

Een groepsexpositie met FotoClub Haarlem. Deze keer een hele bijzondere, we maken feestelijke portretten van mensen die niet zo vaak in het zonnetje worden gezet. Stichting Epilepsie Instellingen Nederland is gespecialiseerd in diagnose, behandeling en begeleiding van mensen met complexe vormen van epilepsie of slaapstoornissen. Vandaag is het feest in de Cruqiushoeve, het Dag Activiteiten Centrum (DAC) viert z’n 25-jarige bestaan. Voor ons (Jacques, Remke, Riksta en ik) een grote eer om de deelnemers, jong en oud, in the spotlights te zetten!

.

vlnr: Remke, Dorte, Riksta en Jacques

helaas mogen we vanwege de privacy niet alle foto’s publiekelijk tonen

Kris Kruiff

.

2015 #soldout

.

The Colors of Poverty
In een land als Kenia is het onmogelijk je ogen te sluiten voor de armoede. En toch is er in deze grauwte en grijsheid genoeg kleur te vinden. Het zijn de mensen die het verschil maken.

Zij geven kleur aan hun bestaan, aan het straatbeeld en aan henzelf. Kwetsbaar en krachtig, groot en klein tegelijk. Op straat borrelt en bruist het van de bedrijvigheid en ondernemingszin. Het is kleurrijk, het is vrolijk en optimistisch.

De hoop zit op iedere hoek van de straat. De hoop dat het morgen beter wordt… Zij geven nooit op. Waarom zouden wij dat dan wel doen?

Zoals het ook wel wordt gezegd, fotografie is schrijven met licht. Ik probeer te schrijven met kleuren,
vormen en mensen die mij raken. Bijna alle foto’s in deze expositie zijn genomen met een Iphone 5.

Een jaar lang heb ik deze foto’s bewerkt en gepost op Instagram en mijn blog.

Ze zijn nog steeds te vinden @diorte en dortehopmans.blogspot.nl

Met het hele gezin 1 jaar in Nairobi, Kenia … dat is een avontuur, niet alleen groots en meeslepend, ook klein en bijzonder.

28diorte

2012

Een groepsexpositie met Fotoclub Haarlem. Op bezoek op de Amsterdamse Noordermarkt leidden hun nieuwsgierige blikken tot een bonte verzameling foto’s. Niet alleen van de markt, maar ook van de bezoekers, kleurrijk, gevarieerd en levendig als de markt zelf

De fotografen zijn: Hetty Bruinse, Riksta Dorhout, Dorte Hopmans, Jacques de Jong, Inge Kaagman en Remke Warnaar

.

.

.

#sold